velká výprava - Pyreneje - 3.část - 10.9-15.9. jižní Francie a Německo

19.09.2019 21:53

Pyreneje jsme opustili - bohužel - a vydali se na pomalou okružní jízdu směr domov. Zastavili jsme se na klášteře Sant Mertin du Canigou a v blízkých jeskyních, pak v nádherném středověkém městě Carcassonu. V obou lokalitách psi bez problémů, na volno i v památkách na vodítku, jen do hradu samého i kláštera vstup pro psi není povolen. 

Zastavili jsme se na písčité pláži u středozemního može na koupání ve vlnách, následně Avignon jsme navštívili pouze podvečer, kdy turistický ruch už utichal a bylo možné projít centrem mimo tlačenice lidí.

Zastavili jsme se u 2100 let starého akvaduktu Pont du Gard - kde jsme i přespali, pokracovali přes vinice jižní Rhony  a nevynechali jsme Gigondas.

V pátek jsme přejeli do Chamonix, kde bohužel psi nesmí na Aiguille du Midi ( vyrazili jsme tedy sami , v šoku z množství turistů okolo nás - Pyreneje jsou prostě pohoda) ale psi mohou na Mer de Glace a pak nad Chamonix mohou na trasu "Grand balconi". 

Poslední zastávkou byl zámek Neuschwanstein, kde jsme s oběma holkama podnikli pěknou procházku po okolních cestách v lese a krom lokality okolo zámku kde byli mraky lidí to bylo pohodové odpolene.

Tím naše dovolená a cesta , na které jsme urazili cca 4800km autem a cca 150km pěšky v horách.


Kontakt

zhvezdicek